Hjemmelaget spisebord

Dette er også en gammel post, men det er mange som har spurt etter bilder av bordet som min driftige samboer laget dagen før julaften. Materialene ble hentet i en trelasthandel. De tykke plankene under er plank av gran som er limt sammen for å gi ønsket tykkelse.  Toppen av bordet er laget av 15 cm brede furubord som er holdt sammen ved  tre bjelker på baksiden. (En i midten og en på hver side). Til slutt blir rammen på bordet skrudd inn rundt hele bordet. Vi ønsket et smalt bord så målene på bordet er 2oo cm langt og 75 cm bredt. Til slutt er det beiset med to lag med beisen Drivved fra Jotun.

Dette trenger du for å lage ditt eget spisebord:

Pussemaskin
Borremaskin
Elektrisk høvelmaskin
Stikksag
Skruer
Spiker
Trelim
Treplugger (De brukes for å skjule skruene)
Beisen Drivved

Rundt bordet er Eames stoler sammen med klassiske tolix-stoler. Industrilampene over bordet er fra House Doctor.

Advertisements

9 thoughts on “Hjemmelaget spisebord

 1. Så fint!! Hvor mye kostet det å lage dette bordet? Lurer bare på hvor rimelig det er i forhold til å kjøpe/bestille selv!

 2. Hei! Fant denne posten etter søk etter hjemmelaget spisebord, og må si jeg elsker bordet deres – akkurat noe sånt ville jeg hatt selv. Vi har bare plass til et smalt spisebort, men synes det ser så koselig ut å ha det litt mer intimt med spisebordet. Hvordan fungerer bredden for dere i praksis? Vi har kjøkkenøy i umiddelbar nærhet til hvor bordet skal stå, så jeg tenker den kan være avlastning for serveringsfat og andre store ting, så vi ikke trenger å ha dette på bordet.

  1. Hei Inger!
   Så hyggelig at du liker bordet. Jeg elsker set selv og det er liksom noe særegent over å ha noe du har lagd selv. Bredden funker helt fint for oss. Jeg målte opp at vi fikk plass til tallerkener på hver side og litt plass til å pynte bordet med blomstervaser og sånn. Har du en kjøkkenøy i nærheten så er jo det gull for å avlaste. Vi har også kjøkkenøy like bak og det funker så bra når vi har gjester. De får se at man lager mat og du har full oversikt til å være god vertinne. Lykke til!

 3. Fantastisk fint bord dere har!Har så kjempelyst å få mannen til å lage noe lignende!Hadde det vært noen mulighet for at du kunne oppgitt størrelse på matrialene?klem

 4. Drit kult bord! Vi har samme problem på kjøkkent og trenger en smal løsning.. Jeg greier ikke å se ut fra bildet hvordan benene er festet, kunne du har forklart det?

  1. Hello Jacques! Thank you so much for your warm comment. It makes me very happy when people tell me that I give them inspiration. I cant getter a better compliment. Have a great weekend!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s